18 януари 2009

РЕКОМУНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ



http://www.snimka.bg/album.php?album_id=331537&view=3&pid=10074577
За  протеста вчера /17.01./ сте чули вече от медиите.

Със сигурност сте чули за участието на Васко Кръпката, Дичо, Шкумбата и др. известни личности, както и за исканата оставка на М.Миков...

Също и за предложената безплатна правна помощ от адв. Груйкин за всеки пострадал на 14.01., който иска да заведе дело срещу МВР.

Но не знам доколко отразени бяха историите на хората, които разказаха какво са преживели на 14.01. и по време на арестите им.

За студентите, които полицията освен, че е била, е и арестувала и ги е държала като престъпници по 24 часа в ареста, където насилието е продължило върху много от тях..За човека, който е бил нахапан от немските овчарки, насъскани от полицията, и който определено не е част от провокаторите нападали полицията на 14.01...

За 52-годишния университетски преподавател, който при опита си да защити една жена от блъскането на полицаите, е бил арестуван и за 1ч. и 1/2 заедно с други "лумпени" арестувани от "грижливата" полиция са били държани да седят в снега, след което са държани 24 часа в килията в полицейското управление, където е трябвало да дават писмени обяснения какво са правели пред НС!! И, за да бъде пуснат набеденият за провокатор и причинител на масови безредици 52 годишен преподавател, е принуждаван да подпише ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ НЯМА ДА УЧАСТВА В НИКАКВИ ПРОТЕСТИ И ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО..., която декларация човекът все пак е отказал да подпише. Този човек вчера не беше пред НС понеже в момента е на антибиотици и се лекува от ефекта на полицейската /и кметска/ загриженост за здравето му! 

Единствено чудо го е предпазило от удара на някоя полицейска палка, който е можел да го остави инвалид за цял живот, поради претърпяна тежка операция на гръбначния стълб..

Остава неизяснен и случая с починалия в 4-то РПУ  60 годишен арестант, който според полицаите нямал общо с протестите, но все пак не са предоставили НИКАКВИ документи по случая! А според свидетели- също задържани в 4-то, човекът е имал стикер на дрехата си, каквито носят повечето протестиращи и е бил именно един от хората прибрани след побой на 14.01. Също според свидетели този човек е молел за лекарска помощ, понеже се е чувствал зле..

Но интересно как по тези случаи "не се шуми много".

Какво като има нарушени граждански права? Какво като има малтретирани от полицията? Какво като има и смъртен случай?...

Полицията се оправдава с получени заповеди "отгоре", и с някакъв правилник за потушаване на масовите безредици, който НЕ ГИ ЗАДЪЛЖАВАЛ ДА ПАЗЯТ НИКОЙ- ДОРИ МАЛОЛЕТНИ И БРЕМЕННИ ЖЕНИ,понеже се ПРЕДПОЛАГАЛО,че такива лица нямат работа на такива места..


Да ви звучи познато?


Като гледан 64 години повтарящ се черно бял филм...Филмът за комунистическата диктатура и мимикрия в България..Беше БКП и ДС...Сега е БСП и ДАНС...Но е едно и също! 

Все същият стар филм, в който една шепа хора доминират за своя полза над другите, манипулирайки ги и контролирайки ги със всякакви методи...И съсипвайки България безогледно. Хора, които се чувстват недосегаеми и не поемащи отговорност НИКОГА за случващото се..

Винаги ще си намерят някой виновен... Опозицията им пречела../то поне да беше вярно..с малки изключения на отделни хора/, сега ЕС са им виновни за кризата с газа, че не дават да пуснем 3 и 4 блок на АЕЦ-а... / а фактът, че производството на повече ток НЕ решава газовата криза, най- малкото заради невъзможността този ток да стигне до потребителите, понеже електрическата ни мрежа не би могла да понесе натоварването, си остава премълчаван! Важното е да ИЗГЛЕЖДА, сякаш се вземат мерки..а някой друг пречи../

Проблеми сме имали с имиджа, според Сер гей Станишев. 

Протестиращите сме били ЖАЛКИ според него. 

Пак според него- БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ В ЕС С НАЙ- ДОБЪР ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИРАСТ!! Е, честито българи! Ако не сте го знаели...Ама и как ли да го знаете...то е една паралелна реалност, съществуваща единствено в изказванията на управляващата върхушка, една реалност, която те се опитват да ни инплантират и да ни убедят, че ТОВА Е ИСТИНАТА.. Не сме най- бедните, не сме най- престъпните..и корупция няма- онези от ЕС преувеличават!

Виновна е Кейт Бюлет, която взе че показа Могилино на света..Тя ни разваля имиджа.. Виновни са ни ЕС, че твърде строго ни съдят и ни спират еврофондовете... Виновен ни е М.Димитров, че все изнася разни факти в общественото достояние- за разни милярадчета, които някъде се губят, за разни луди сделки, които се сключват с абсолютна загуба за България и какво ли още не.. 

Според Р.Петков- 1200 лумпени не можели да съборят ДЪРЖАВАТА;

Според Миков- имаме ЧУДЕСНА полиция, справили са се много добре на 14.01., и ТОВА ЩЕ Е ТАКА ВИНАГИ, за да се види, ЧЕ СЕ ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВНОСТТА! А също и ЗАПЛАХАТА, че ДЪРЖАВАТА има много повече сили и средства да потуши такива "масови безредици"..

Според Сер гей пък всичките ни проблеми са от това, че ДЪРЖАВАТА /сиреч- те/ няма достатъчно голяма намеса във..всичко.. Това е и целта им- ДЪРЖАВАТА /сиреч-те/ да има контрол във всеки аспект на живота ни... 

ДО БОЛКА ПОЗНАТО, НАЛИ?!


Ще им позволим ли да ни върнат в дивия див комунизъм, хора?!

Защото натам ни водят....


Нека заедно изкрещим ИСТИНАТА срещу тях!

Истината, че НЯМАТ право да бият когото и да е, дори и провокаторите от онзи ден. Че единствените им задължения са да ПОДДЪРЖАТ реда- да арестуват тези, които НАРУШАВАТ реда, понеже масовите безредици бяха тяхно дело, а не на хората!!! 

Истината, че НЕ управляват добре! Истината, че са престъпници! Истината, че трябва да си ходят! ИСТИНАТА, че трябва да понесат съдебна отговорност за престъпленията си!!! ИСТИНАТА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ИСКА И НЯМА ДА ГИ ТЪРПИ ПОВЕЧЕ!!!


ДА ИЗЛЕЗЕМ ЗАЕДНО НА 21.01!! ДА ЗАЩИТИМ ПРАВОТО СИ НА СВОБОДА И ДЕМОКРАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ, в което гражданите имат думата!!


Гери Николова


8 коментара:

Анонимен каза...

Пий си хапчетата... Точно тея "лумпени" ви направиха протеста. Не това е начинът, ама другите просто седяхте 2 часа на студа и се прибрахте.

И защо по дяволите протестирате сега? 5 месеца преди изборите? Дали ще ги свалим сега или след 5 месеца е се в гъз, те се налапаха. Но май наистина е по-дорбе сега, ама трябва да ги понабием ^^.

Анонимен каза...

Със поведение на крави няма да ги уплашиш.Най много да апатизираш още българи и наистина да няма сериозно гласуване след 6 месеца.Гледайте там като се събирате влизайте в преговори с десните да договорите нова система и активно участие на обществото в политиката и да направите наистина национален протест че да падат тея.Дали сега или на редовни избори : по добре сега щото ще има настройка в хората за гласуване.
а сеир трябва да има без него не може така паднаха и 97ма

Анонимен каза...

Skupo devoiche, vuzhishtavam vi se
na plama i durzostta vi.
De vsichki da biahme kato vas...
Mislia samo obache che malko mai
burkate s poniatiata: "divia komunizum" zapochna prez 1990 i e po skoro (i
dosega si e) div kapitalizum, nishto che
bivshi komunisti sega se opitvat da go
vuzproizveshdat.

Az zhiveia v USA ot dosta godini i vi
uveriavam che i tuka sega ama nikak,
nikak ne e po tzvete ot bedna BG, makar
i nikoga da e niamalo i pomen ot
komunizum v USA dosega (no otsega
natatuk ne se znae...)

Mozhe bi se iska malko po dulbok
analiz na tova kakvo tochno iskat
bulgarite, v kakva strana da zhiveiat?
Ami to dobri primeri mai ne ostanaha.
Osven Kitai mozhe bi? Shto se otnasia do
svobodata, to takava nikoga ne e imalo
dazhe i v USA. Edinstvenata svoboda tuka
deto ima chovek e da si izbere pod koi most da spi noshteska. Inache si e
diva diktatura na golemite pari v still
ala Madoff i drugi podobni izrodi
kakvito tazi pazarna sistema prozivezhda
s lopati.

Анонимен каза...

Не мога да си го простя че невзехме ПАТЛАЦИТЕ преди 20год.Мамка им ИЗРОДСКА ПРОЛЕТАРСКА.Асега какво,от лошо по лошо -червени изроди и плъхове в шалвари смазват България.
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМЕ ТАЗИ МЪРША ДА НИ ЗАРАЗЯВА ДО КО ГАААААА.

usazdravka каза...

drugo mnenie ot usa:trudno e razbira se,zastoto e kriza,no pone ima deystvashti zakoni i red bez da e dictatura!kogato cenata na petrola spada-vednaga se vijda v benzinostanciite.tova che durjavata zapochna da pomaga na industriyata ne e komunizum,kakto nyakoy go narichat.skupo e i obrazovanieto i zdraveopazvaneto,no pone e na nivo-vsichko si ima cena.bibliotekite sa besplatni,knijarnicite sa golemi i pulni s hora,vuv vseki kvartal ima centur za sport na dostupni ceni.ima i bg-emigranti-komunisti,koito vse govoryat kolko sa tupi amerikancite i tursyat kusurite-may sa sburkali durjavata,no ne sum chuvala da ima kandidat-emigranti za rusiya...

Гери Николова каза...

Това с кандидат-емигрантите за Русия ми хареса :))
Съгласна съм с това, което Здравка казва.
А колкото до плюещите български емигранти- май това с плюенето е типична българска черта, и хора, които бягат от "проблемите в България", не след дълго се сблъскват с реалността, че всъщност главните проблеми са вътре в тях, където и да отидат.
Има една приказка- на крива ракета и космоса и е крив ;)

Анонимен каза...

Малки, злобни и заядливи човечета май винаги ще има…За съжаление…
За съжаление и крадци от калибъра на сегашните управляващи и нагли като Овчаров и сие, пак ще има…
Но дано и винаги да има хора като Мартин!!
Че иначе, ако чакаме малките, злобни говорители на “истината”, или разните подобни “експерти” да направят нещо повече от това да си чешат езиците по форумите…Ще има да си почакаме!"
Скъпа Гери, не съди за да не бъдеш съдена.Истината ще те направи свободна.
Нефилим

Лъчезар П. Томов каза...

Лумпените не са виновни, че полицаите ги оставиха да лудеят и после биха всички останали