18 април 2008

Б.Т.Р- ПРИЯТЕЛИ НА ДЕЦАТА ОТ ДДЛРГ-ДОГАНОВО



Отвъд рокаджийското амплоа и страхотната музика, която правят, Б.Т.Р са и хора, няма да е пресилено, ако кажа- с големи сърца!
От началото на тази година в ДДЛРГ-Доганово група ентусиасти стартирахме своята дейност в помощ на децата от дома. Тя е под формата на игра, наречена„ПОБЕДИ СЕБЕ СИ” и предизвиква децата да се стараят да подобрят резултатите си в училище, във взаимоотношенията по между си и с възпитателите, както и да събуди и оцени креативността им. За да се справят, децата получават помощ от тима доброволци и от професионални преподаватели, които всяка събота и неделя са в дома, а накрая на 1-я срок имахме и първото тържество с награждаване на положилите най-много усилия. На това тържество специални гости бяха именно Б.Т.Р, които откликнаха веднага на идеята и дойдоха с куп играчки и дрешки за малчуганите, освен че пяха за тях, и от тогава са едни от любимите батковци на децата.
От бате Слави те имат и специален подарък- синтезатор, на който някои от доброволците завършили музикална педагогика ще обучават някои от децата. Вече си имаме и един 8г. бъдещ барабанист- Митко, който засега ще започне с пианоJ
Сред всичкия шум за състоянието на тези домове в България, проблемът „изоставени деца” и всичките sms- кампании, най-важното, което бихме могли да дадем на тези деца е приятелството и присъствието си, не на държавата, а именно нашето..Точно това лично приятелство децата от Доганово получиха от момчетата от Б.Т.Р, и откликнаха давайки им своето.
Наистина, не можем да заместим липсващите родители, но можем да дадем радост и надежда на тези деца, показвайки им, че не са грешка или случайност, а са наистина ценни и важни за някого и, че имат приятели, на които могат да разчитат.
Благодаря на Б.Т.Р за подкрепата и сърдечния отклик! Момчета, вие сте насърчение за нас!

Няма коментари: