18 май 2009

ПРЕМИЕРСКИ ЛЪЖИ- епизод 25999


Ей го какво казал пак нашият СКЪП /ама наистина скъп- буквално!/ премиерец:

"Първото тримесечие беше по-трудно, отколкото цялата изминала година, смята министър-председателят Сергей Станишев, цитиран в съобщение на Министерския съвет.По думите му обаче България се е оказала по-добре защитена срещу ударите на глобалната криза от много други страни и според данните на Евростат у нас производството не е намаляло толкова много.
Според премиера през април и май се наблюдава "съживяване и раздвижване“ на икономиката и адаптиране към променената икономическа среда.
Той посочва и че има положителни сигнали, идващи от САЩ, както и мнения за „по-безболезнено преминаване през кризата“.
http://www.dnes.bg/article.php?id=71067

Абе, руско чадо ненагледно, кой ти на тебе тия мазни устенца засука? В кой пленум те научиха тъй безочливо и арогантно да се "майтапиш" с Българсият народ?
Защо смяташ, че сме чак такива будали?
Все едно не живеем в България и РЕАЛНОСТТА не ни е пред очите, та си седнал да ни омайваш по стар комунистически обичай с вълшебни приказки за мед и масло, по които ходим...и по които ни хързулкате с приятелчетата ти!
Че вярно, без вашите червеникаво-розови очила, през които ни карате да се взираме, та дано повярваме в БЛАГОДЕНСТВИЕТО, което сте ни осигурили, дето странно как така НЕ се усеща иначе..,
току виж и на най-простите хорица им светнало, че както сте ги хапали и яли до сега, така искате да впиете зъбките си крадливи пак- до кокал...
ВРЕМЕ Е истината да се чуе и види!
ВРЕМЕ Е да се събудим от кошмара на вашето "управление", другари и другарки!
И на всички вас- "загрижени" и "водещи ни в благоденствие"- за кой ли път през последните 65години.. мога само да пожелая от все сърце да си получите заслуженото за вашите..хм...усилия...!! Че вярно МНОГО усилия положихте- и за лъжите, и за кражбите, спор да няма....!

7 коментара:

Анонимен каза...

Хайде аз да Ви попитам Гери Николова - коя друга държава осигури държавни пари за засегнатия от кризата бизнес? Коя друга държава се погрижи работниците да не бъдат съкратени, а поне да запазят мястото си дори на половин работен ден, като държавата им осигури средства? Очевидно е, че и Вас кризата не Ви е засегнала, в противен случай едва ли щяхте да плюете в някой блог. Доколкото си спомням, това правителство вдигна двойно заплатите на педагозите. Педагог е човек, който трябва да е за пример на децата и подрастващото поколение. Какъв пример давате Вие - да плюят водачите на държавата публично?

Васил Даков каза...

Анонимен, какво означава държавни пари? Това са моите пари, парите на данакоплатеца. Всъщност, ти си доста сбъркан човек и няма смисъл да ти отговарям...

Ангел Йорданов каза...

Другари и другарки,
Кажете колко милиарда бяха източени от страната от създадената от вас престъпна мрежа?
Колко от тези милиарди потънаха в небитието при последната световна финансова криза и никога няма да се върнат в България, за да послужат на старците, жените, децата? За престъпленията на неокомунизма няма да има давност, както няма давност за престъпленията на фашизма!

Анонимен каза...

Какво от това, че са моите, Вашите или нечии други пари, Васил Диков? Ами ако Вие бяхте пред съкращение с намалено работно време? Може би предлагате всички, засегнати от кризата да бъдат съкратени и всички засегнати фирми да преустановят дейността си, за да не се пипат Вашите пари? Искате парите Ви да се използват за нещо по-значимо? Какво по-значимо от хората намирате? Не, не ми отговаряйте, явно за Вас хората нямат значение.

Анонимен каза...

Работата на държавата не е да създава нови работни места, а да остави свободният бизнес да го прави.
Вече знаем какво се случва , когато Държавата стане най-голямият работодател - Фалира!

Гери Николова каза...

Напълно съм съгласна с това, че на държавата не и е работа да се бърка в бизнеса! Както и в личния живот на хората!
Аман вече от монопола на "Държавата" във всяка област от човешкото съществуване на територията на БГ....
"Държавата" е название, равно с "Мафия" при условие, че обслужва интересите на определени групички хора...
Не, не съм съгласна Държавата да взема решения вместо мен за живота ми, здравето ми, бъдещето ми, образованието на децата ми...
Хайде да си заеме мястото на осигуряващ ред и спазване на закона, регулиращ , а не- ОПРЕДЕЛЯЩ и ДИКТУВАЩ живота в тая страна орган! Пък тогава да говорим пак за заплати, работници и т.н.!
Не искам Държавата и Държавниците да ми казват КАК ЖИВЕЯ! АЗ И САМА ВИЖДАМ!!!!
И имам право да кажа на черното -ЧЕРНО и на бялото- БЯЛО!

Анонимен каза...

А иначе не спират да се плюят

http://meganews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/tabid/222/ArticleId/14691/.aspx