14 ноември 2010

КЪДЕ СА ЛИДЕРИТЕ НА НАЦИЯТА?!


Къде са лидерите на нацията?
Определено това не са ББ и ГОЦЕ! Но къде са истинските лидери?

Какво морално право има една партия (дясна) да иска да се гласува за нея, ако в такъв момент е дебаркирала от мястото на национален лидер?

Ако няма какво да каже днес на хората, когато се случват неща, заробващи нацията ни, какво значение има утре какъв ще и е коментарът? Ако днес няма да ПОКАЖЕ позиция - там, на улицата, все тая утре какво ще КАЖЕ пред медиите!

В крайна сметка, знаем - празно няма, така че, когато една такава партия не си заема подобаващото място, то тя губи влиянието си, а в последствие загива, понеже съществуването и се определя от броя избиратели - част от които, например, днес бяха на улицата, протестирайки срещу Путинизацията на страната ни. Но те нямаха политически представител там!

Нищо, че точно ТЕ със сигурност не са били "пасивни", а са били от гласуващите по времето на изборите - дали са мандат с гласа си на една от тези партии (то те не са много..), но днес протестът им беше сметен под килима (отново), просто някаква шепа хора...

КЪДЕ беше днес политическата сила, която уж трябваше да е представител на именно тези избиратели?

Не беше ли редно ТЯ да организира такъв протест?

ТЯ да легитимира политическите искания и позиция на протестиращите?

Особено, когато така или иначе позицията е ясна, няма разминаване в мненията... Какво морално право има такава политическа сила да очаква моята подкрепа на следващите избори, ако е свела "представителството" и лидерството си до .. писане и изказване на коментари относно случващото се, все едно ми е "приятелче" във ФБ?

Време е да се появят НАЦИОНАЛНИ ЛИДЕРИ, притежаващи морална яснота, и освен - експертност, критичност и професионализъм, да са и достатъчно смели да излязат от партийното лидерство, и да застанат като лидери на НАЦИЯТА!

Нямам представа откъде и как, но трябва да се появят такива... Иначе простотията пак ще е на власт...

Няма коментари: