15 януари 2009

НЕ НА СТРАХА!! /15.01./


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=330344
Днес пред НС отново се събраха доста хора. 

Някои нарекоха протеста вял... Но в действителност е забележителен фактът, че хората отново излязоха, въпреки вчерашното насилие и побой от страна на силите на ..реда. Също е забележително това, че днес бяха взети мерки за озаптяване на евентуални подстрекатели, каквито не липсваха, както и че дошлите по никакъв начин не нападаха полицаите, макар, че сред тълпата имаше не един човек с видими рани от вчерашното меле.. 

Пред полицаите бяха хвърлени цветя, а хората не правеха НИЩО, което дори да би могло да бъде взето за агресия или провокация. Това беше истински мирен протест, какъвто можеше да остане и вчерашния, ако господа полицаите бяха си свършили адекватно работата- да бяха озаптили тези 40-ина подстрекатели от самото начало на протеста, вместо да ги "търпят" 1 час и после да си излеят собствената агресия върху който им попадне.

Сред тълпата можеха да бъдат видяни опозиционерите  Мартин Димитров, Иван Сотиров, д-р Колчаков, Едвин Сугарев и много други, които говореха с хората без да имат нужда от ..охрана, като г-н Берон например.

Днес броя на дошлите на работа от управляващото мнозинство беше под 50 човека. Явно другите са били.... твърде уморени от вчерашния тежък работен ден.. Г-н Миков пък избяга в Прага, докато Сер гей гостува в "братска Русия", по-точно в Киев, очаквайки кризата да отмине преди да се завърне.

Р. Петков  пък реагира с всепознатото си чувство за хумор, казвайки че 1200 човека не могат да съборят държавата.. Явно не разбрал, че никой от протестиращите не цели да бута държавата, а по-скоро търтеите като него, които живеят на гърба на хората в държавата... Но нищо чудно, след като в старите червени, деформирани глави, "Държава"  все още е название на апарат, от който те са част, употребяващ хората за собствените си интереси и цели, и подчиняващ "простолюдието" с всякакви средства..

Като например масовата дезинформация и манипулирането на обществената представа и мнение, чрез изказвания в медиите на управляващите, обрисувайки така картината на действителността, както на тях им се иска да е. Явно с идеята, че като повторят една лъжа достатъчно пъти, тя ще стане истина..поне в главите на много хора, които нямат информация от 1ва ръка за събитията...

Но колкото и да повтаря Миков, че полицията е действала абсолютно адекватно и няма наранени невинни хора, колкото и г-н Борисов да твърди, че от загриженост за хората е наредил прекратяване на протеста, все пак аз бях там и зная какво се случи! Нямаше предупреждение- просто в един момент жандармерията се нахвърли върху хората с бой. Е, ако това е било в изпълнение на заповедта на г-н Борисов...какво повече да говорим за загрижеността за здравето на хората?!

А господата управляващи май забравят, че не сме в 40-те години на миналия век, когато тяхната дума е била неоспорима, все пак днес имаме интернет, където може да се види в любителските кадри 1 към 1 какво се е случило!

Моят призив е към всички на които наистина им е писнало от  издънките, лъжите и кражбите на мафията управляваща България: ДА КАЖЕМ ЗАЕДНО НЕ НА СТРАХА И ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ ТОПЛИТЕ ИМ КРЕСЛА!!!

Нека наистина застанем за едно ново начало!

И нека не позволяваме на гнева да ни превърне в стадо озлобени агресори!

Да повяваме в силата на правото и истината!


Гери Николова

2 коментара:

MARFI каза...

Мерси за снимките

Анонимен каза...

Чудесно, това е истинска гражданска журналистика. Адекватен коментар, с данни от първа ръка. Поздравления за чудесно свършената работа.