17 май 2009

ПОСЛЕДЕН ШАНС ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!!




Няколко хиляди души снощи демонстрираха своето доверие и одобрение към Синята коалиция.
Зала 1 беше препълнена, както наистина от много време не е била.

Визията на цялото събитие беше много ефектна и внушителна.

Беше видим авторитета на старите лидери- Костов, Надежда, Мозер, но едновременно с това беше видимо, че аплодиращите ги бяха от преобладаващата възрастна група от поддръжници- всички те, представители на "зората на демокрацията" в България.

Хора, достойни за уважение за извършените добри неща от тях, но и хората, които е все по-очевидно необходимо
да се научат да правят място за и да подкрепят следващото поколение лидери,
на които предстои да определят с делата и думите си бъдещето на България.

Колкото и да е добър един лидер, той може да се счита за тотално провален, ако визията му свършва с него самия и в неговото поколение.

Свежият полъх в редиците на българското дясно
е появата именно на един млад лидер, съчетаващ успешно интелект, здрава ценностна система, нетърпимост към всяко поробване и корупционни модели, и искрена грижа към хората.

Един млад лидер, който дръзна да ПОВЯРВА, че демокрацията в България МОЖЕ да има своя шанс, въпреки 45-те години явен комунизъм и последвалите ги 20 години на.. комунистически социализъм, въпреки изглеждащата на пръв поглед почти умряла опозиция и компрометираните личности в нея, отнели силата на идеалите и ценностите, които тя е носела в очите на хората.


Мартин Димитров е пример за различния тип лидерство- не разчитащо на харизма и на това да "увлече" хората след себе си, убеждавайки ги "да му вярват", а лидер от различна класа- който предизвиква хората да осъзнаят собствената си ценност и стойност, да ги мотивира да защитят правото си на ДОСТОЕН и СВОБОДЕН живот!
Мартин може и да не говори "увлекателно" или "гръмко", но свършеното от него до сега говори много повече от думите!

Дали е перфектен? :)
По-скоро не! Но това е добра новина!
Понеже всъщност никой не е!

Това да искаме Лидер, който да е едва ли не Недосегаем и Непогрешим е част от комунистическите деформации на психиката ни. Още в древен Рим хората са учени да вярват, че императора е бог ;)

Не е ли време да пораснем малко и да спрем да чакаме НЯКОЙ пореден Свръхгерой да "ни оправи"?

Не е ли време да поемем отговорност за това дали ще живеем добре или зле? Докога ще оставяме разни самозвани Супермени като ББ, серГЕЙ Станишев, Гоце, царят или Доган да "се грижат" за нашето "благоденствие"?

Колко още ни трябва, за да се усетим като нация, че тези "Супермени" са нагли лъжци и крадат на наш гръб?
За тях сме само "материал", "електорат" и.. ами източник на забогатяване, или с други думи- НАИВНИЦИ, които лесно могат да бъдат водени за носа без да се съпротивляват, понеже са свикнали някой да язди на гърба им и да ги ръчка с остена!!

Доказано е от науката, че често жертвите на продължаващи издевателства изпитват извратена лоялност и привързаност към насилниците си.

ДОКОГА ще робуваме на това и ще избираме пак и пак същите арогантни престъпници?

ДОКОГА
ще се самозалъгваме с надеждата, че като правим едно и също ще последват различни резултати?

ФАКТ- комунизмът е сериозно и нелечимо заболяване, независимо от формите му- било ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ или друга абривиатура!

ВРЕМЕ Е
да променим резултатите!

ВРЕМЕ Е
да повярваме в собствената си стойност и право на ДОСТОЕН живот!!

БЪДЕЩЕТО ЗАВИСИ ОТ ИЗБОРИТЕ, КОИТО ПРАВИМ ДНЕС!!!!
/Или в случая- през юни и юли 2009г. :) /
Снимки от зала 1 на НДК, 16.05.09г.:
Клипове от откриването на предизборната кампания на Синята коалиция:

14 коментара:

Атанас Дюлгеров каза...

Браво, отличен текст!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ей!...Какъв болен (или заплатен както трябва мозък!?!) е написал този текст?! Да не си мисли, че "простият български народ" е забравил вече "подвизите" на гореизброените?!?!?! Пък не беше чак толкова отдавна...дали да броим "Сапио"...Или "кристалния" Софиянски...или останалите знайни и незнайни милиарди, дето ги "снасяха" митниците?!...Айде, море!...Ама ще дойде Видовден и за тях!!!...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Радвам се,че все още има мислещи хора.Браво за текста.Мъдрост и младост,ще успеят в "Синята коалиция" ПОВЯРВАЙ

Анонимен каза...

За възрасните хора е характерна носталгията ( може би по младостта им), но народа го е казал "Всяко нещо с времето си". Аз като дясномислещ мисля, че трябва да има "смяна на караула", като доказателство, че намерението е именно промяната. И най-вече поемане на ангажимент за отговорност пред избирателите и търсене на отговорност за извършените нарушения на законоа.

Анонимен каза...

Подобни текстове написани от млади и интелигентни хора ми връща вярата, че един ден и в изстрадала България ще изметем комунистите и техните мекерета. двадесет години минаха в мъчителен преход сонтролиран и манипулиран от партийни функционери на БКП и техните преторианци от ДС. Нужно беше в момент когато дясната опозиция едва дишаше, тези недоносчета наследили сатрапите от БКП да решат да спечелят служебно изборите, че най-сетне да се мобилизират всички нормално мислещи хора, които нежелаят живота им да премине във второкласна бандитска държава от латиноамерикански тип. Искрено се надявам през юли да "...бием шута"!

Анонимен каза...

Това е типичната проява на Стокхолмския синдром: жертвите толкова дълго общуват с терористите, че накрая ги заобичват. Народе!!! ЗЕми се най-сетне в ръце, вкарай управляващата в момента сган в затвора и си подреди държавицата. Европейският Съюз няма да дойде да ни оправя, както щеше да направи Съветският Съюз, ако бяхме свърнали от правата линия. (Справка: Унгария, Чехословакия, Полша...) Дечицата ни са по-умни от нас. И слава Богу! Изнесоха се и продължават да се изнасят от Татковината си. Боли ме! Едната ми дъщеря вече е в Белгия. Докога, народе??? Ама си го заслужаваме! Радой Ралин, да се свети името му, навремето под сурдинка казваше: Такива катили сме, че се чудя как пет века са ни търпяли турците...

anonimen каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ikpirgov каза...

Евала мацка, комунистите на сапун. -КОСТОВ ПРЕМИЕР-

Анонимен каза...

I like this phrase especially >>ФАКТ- комунизмът е сериозно и нелечимо заболяване<<
In the name of the majority of the citizens I say: R.Macedonia gives her full support for total uprooting of the comunist disease in your country.
It's obviosly that the comunist regime had left much deaper prints in R.Bulgaria, than in our country...

sase каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
sase каза...

I like this phrase especially >>ФАКТ- комунизмът е сериозно и нелечимо заболяване<<
In the name of the majority of the citizens I say: R.Macedonia gives her full support for total uprooting of the comunist disease in your country.
It's obviosly that the comunist regime had left much deaper prints in R.Bulgaria, than in our country...