12 юни 2009

ПОБЕДИ СЕБЕ СИ! 3


В сряда, 10 юни, за трети път наградихме деца от дома в Доганово, които през изминалата учебна година положиха най- много усилия и успяха да "победят себе си" в различни сфери, представляващи лично предизвикателство за тях.

Този път събрахме информация за заслугите на децата от някои наши "агенти" сред тях, така че номинираните за награди бяха избрани както поради нашите впечатления, така и от тази "вътрешна" информация Наградихме около 20 деца, като за всяко имаше конкретна причина, която обявявахме пред всички.

Панталей получи награда за своята сериозност в училище и в курса по рисуване, осигурен от нас.
По-малкият Панталей- за това, че е .. спрял да бяга от училище и е подобрил успеха си Славейко и Деси- за своето старание в други курсове, които посещават.
Петранка, която според някои е "невъзможен случай", получи нашето поощрение за огромните усилия, които положи да научи таблицата и да започне да чете почти нормално.
Митко- за това, че след като през декември опита да избяга от дома на семейството, което го взе за празниците като изплаши всички, няколко месеца по-късно САМ отиде и им се извини, като поиска прошка за това, че ги е изплашил.
Боян, Рай и Асенчо- за постоянството и усърдието да помагат в кухнята и почистването на дома...
Руска, Роси, Соня, Лили, Валя, Сашка получиха насърчителни награди за своята любов към книгите и четенето.

С децата от дома в Доганово работим от началото на 2008г., когато стартирахме с тях играта "Победи себе си!". Играта продължава през цялата учебна година и отчита подобряването на СОБСТВЕНИТЕ резултати на децата в няколко конкретни сфери:
- успех в училище;
- взаимоотношенията по между им;
- взаимоотношенията с възпитателите им;
- лична хигиена и подреденост;
- креативност и инициативност;

За да се преборят с трудните за тях умения, знания и т.н., децата разполагат с нашата помощ. Ние- доброволците от BGchangers, сме почти всяка събота в дома, на гости на децата. Учим заедно, забавляваме се, учим ги да си пореждат дрехите и стаите.. Но най-важното според нас е, че можем да им дадем обичта и приятелството си, както и да получим техните. Няма нищо по-удовлетворяващо от радостта и сърдечната обич в очите на тези деца, а също от това да ги видим наистина да се променят и да успяват там, където преди не са можели.

До сега три пъти сме правили тържества с награждаване от "Победи себе си!".
Първият път беше през февруари 2008г., с гост група Б.Т.Р. За финансовата част на събитието тогава се погрижихме ние- ХЦ Прелом, 2be, и СДС;
Второто ни тържество беше на 8.06.08г., гости бяха отново Б.Т.Р, Аявис, Милко Цонов, Марияна Векилска, Петър Гюзелев, Неве от Аламинут, Денница АРТ и др. Финансите за събитието бяха от ХЦ Прелом и от 2be.
За тържеството ни в сряда /10.06/ финансово се погрижиха спонсори от фирма, занимаваща се с архитектура- АРХИ ХОЛ, които ни помогнаха много и за Рождественото парти на 21.12.08г., както и фирмата на двама от нашите доброволци.

Снимки от тържеството в сряда можете да видите тук:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=388436

Няма коментари: