30 ноември 2009

СМЪРТ НА ОПАШКАТА ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ
Вчера следобед в гр. Мездра забавените социални помощи бяха ознаменувани и от смъртен случай.


И не очаквайте да го намерите някъде в новините - няма го. Специално проверих.


Жената се била наредила на огромната опашка от чакащи пристигането на помощите, когато усетила, че не се чувства добре. Седнала на близка пейка, напускайки реда си и след няколко минути просто се строполила на земята и починала на място.


Точно каква е причината за смъртта и ще бъде уточнено от лекарите, или поне се надяваме, че ще бъде...


Но познавайки "медицинската грижа" в този град от първа ръка, съм 100% сигурна, че ще напишат просто "инфаркт" или "инсулт" без никой да отбележи факта, че стресът, напрежението и може би ГЛАДУВАНЕТО, на което тя е била подложена и заради забавените с близо 2 седмици помощи, сигурно са изиграли ключова роля за такъв нелеп край на живота и точно сега.


СПОР ДА НЯМА, ЖИВОТЪТ В БЪЛГАРИЯ Е ЕКСТРЕМНО ПРЕЖИВЯВАНЕ И НЕ Е ЗА "ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА" !!!


Но и още един показателен факт - никоя медия не споменава за този случай - може би защото сме се научили да приемаме такива неща за "част от живота"?


Без на някой да му направи впечатление връзката между безумната политика спрямо българското население през последните 65г. и подобна "естествена смърт"???


Помощите е трябвало да бъдат получени на 19 ноември. От тогава всеки ден са се редяли хора в очакване да получат тази мизерна сума, от която често зависи дали ще имат поне хляб на масата си.


(А да не забравяме на кого дължим унищожаването на предприемачеството в България и насила наложената зависимост от ДЪРЖАВАТА, която реално доведе до преживяването от социални помощи - на същите онези, които през 1944 направиха кражбата своя официална политика и си присвоиха със сила, и жестоки убииства, правото "да разпределят благата" в БГ)


Е, една жена не дочака "реда" си.. А социалното министерство може да отчете, че е направило икономия с нейните неполучени няколко лева..


Все пак помощите пристигнаха днес за останалите, ОЦЕЛЕЛИТЕ чакащи.. Опашката е била толкова голяма, че към 18.00ч. все още имаше 5-6 човека на опашка за социалната си милостиня..


Може би това забавяне е новия похват на новите управляващи..? Така да целят "естествен подбор" и намаляване броя на получаващите социални помощи - като ги поставят в условия, в които по-слабите да "си отидат" като тази жена днес - от "естествена смърт" на опашката за държавно подаяние..?


Това зазвучава съвсем логично и възможно на фона на друга днешна новина - в Русе тази зима НЯМА ДА ИМА обществена трапезария за бездомните и бедните..


Не че няма пари за това, просто никой не е кандидатствал с такъв проект за тези пари.. Може би заради тромавата и раздута административна част..? Или..?


Но каквато и да е причината, факт е, че в Русе тази зима се очертава да се "получи" доста голяма икономия в бюджета на социалното министерство.. Само за гробните места дано няма дефицит...


Да, звучи черно.. За съжаление обаче това е запазената марка на нашата БГ действителност.. ВСЕ ОЩЕ!!Няма коментари: