14 април 2010

ЧРЕЗ МОЛИТВА ВЯРВАЩ СПАСЯВА МОМИЧЕ ОТ МЕСТНОСТ, ПЪЛНА С АЛИГАТОРИ


http://charismamag.com/index.php/news/26711-man-praying-in-the-spirit-finds-missing-florida-girl

Момичето, страдащо от аутизъм, чието издирване беше на фокус за четири дни в гора близо до езеро пълно с алигатори, беше намерено живо във вторник сутринта от член на нейната църква в Орландо.

Единадесет годишната Надя Блуум беше открита около 9.00 ч. сутринта в блатиста местност близо до езерото Джесъп в предградието на Орландо, Уинтър Спрингс, от Джеймс Кинг – член на църквата, от която Надя и нейното семейство са част. Надя, която има синдром на Аспергър - заболяване свързано с аутизма, е настанена в болницата, където я лекуват от ухапване на насекоми и дехидратация.

„Джеймс каза, че се е молил на езици (в Духа), молил се е и е отишъл право при нея” – коментира за в. Орландо Сентинел Сандра Грийн – съпруга на пастора на църквата Ранди Грийн.

Длъжностните лица казаха, че Кинг е бил разпитан за това какво го е завело до Надя. Те казаха, че момичето е намерено от издирвателните екипи, в област, която не е била изчистена и се е налагало да използват мачете, за да достигнат до нея в гъстата растителност.

„За мен сега той е герой”, казва за Кинг началникът на полицията в Уинтър Спрингс - Кевин Брюнел. Според него следователите нямат причина да бъдат подозрителни относно спасяването на момичето.

Надя изчезнала в петък следобед, когато е паркирала велосипеда си край тротоара и навлязла в гъсто залесените мочурливи места, в близост до дома и. Полицията казва, че преди да изчезне, тя чела книга озаглавена „Лени”, в която се разказвало за приключенията на едно момиче, лагерувало в своя заден двор.

Длъжностните лица смтат, че Надя е била в голям защитен район около езерото Джесъп, което се смята за един от най-населените с алигатори водни обекти в Централна Флорида.

Полицейският началник Брюнел казва, че Надя казала две неща на спасителите : „Хора, радвам се, че ме намерихте” и „Не мога да повярвам, че ме спасихте”. Казала също, че не е виждала и говорила с никого, след като е навлязла в гората.

Надя вече бързо е приближавала границата от 96 часа, когато шансовете за оцеляване без храна и вода намалявали. „Ние бяхме близо до този час, когато трябваше да взема решение, но не очаквах това решение” каза Брюнел.

Членове на църквата, приятели и съседи направили молитвени бдения за изчезналото момиче. След спасяването и, множество се е събрало на паркинга на църквата и мнозина пеели „Извикай Алелуя”.

„ Не мога да го опиша”, казва бащата на Надя - Джеф Блуум, като го питат как се е почувствал, когато дъщеря му е била спасена. „Нека дадем слава на Бога”.

Експерт по педиатрия от болницата във Флорида казва, че най-голямата опасност за здравето на Надя може да бъда продължителното време без питейна вода.

„Ключът в нейната ситуация е всъщност дехидратацията.” – казва д-р Аарон Годшал, който не лекува Надя. „Тялото може да конвертира мускулни белтъчини и мазнини в енергия, но течността е друга история. Сърцето трябва да има достатъчен обем, за да може да циркулира кръвта.”

Той казва, че дете, което се е изгубило за един ден в гората, би могло да страда от пост-травматичен стрес , но фактът, че Надя има синдромът на Аспергър, би могло да минимизира травмата.

„Кой знае? Може би в цялото това нещо тя вижда просто едно приключение” – каза той за Сантинел. „ Тя може би вижда нещата по различен начин, децата са изключително устойчиви. Това не значи, че не трябва да сме бдителни в грижата си за това дете. По толкова много начини децата се оправят по-добре от възрастните, попаднали в същите обстоятелства.”

1 коментар:

Dori каза...

Благодаря ти Гери,много интересна статия,много насърчителна и слава на Бог ,че е употребил този млад човек да се моли и Му е отговорил на молитвата,като е спасил това момиче.