07 януари 2012

ОТВЛЕЧЕНИ от СОЦИАЛНИТЕ служби

ОТВЛЕЧЕНИ ОТ ШВЕДСКИТЕ СОЦИАЛНИ СЛУЖБИ
Един пример до какво може да доведе приемането на закон като "Закона за детето" в този му вид


Повече от месец, откакто Наталия, която е с руско гражданство, но живееща в Швеция, не е виждала близначките Маша и Нели.

Моите деца са в нечии чужди ръце… те бяха откраднати… Аз нямам представа какво се случва с тях или как се държат с тях”, казва тяхната майка Наталия Петрова.

Най-лошият кошмар на една майка: децата и са взети от там, където се предполага да са в най-голяма безопасност – и не от похитители или насилници, а от шведското правителство.

Дъщерите на Наталия са били взети от урок по музика в училище, без предупреждение и цяла седмица след това тя не е имала никаква представа къде са момичетата, докато не получила документите от социалните служби, които, според нея, са пълни с неверни твърдения за живота на тяхното семейство.

Жалбите, подадени срещу нея, твърдят, че тя и момичетата страдали от психически отклонения и според Шведското законодателство да даде дъщерите си в приемна грижа би било по-добре, макар и да няма достатъчно доказателства.

Но според семейният адвокат Джени Белтран, нищо незаконно не е извършено.

Счита се, че са отведени законно, понеже законът е закон за защита на деца. Това означава, че дори и при съвсем малък риск, дори, ако няма доказателства, нито каквито и да е свидетели, нищо фактически, но има риск нещо да се случи, тогава законът, социалните работници съвсем законно могат да вземат детето в социалната служба и да го отнемат от семейството.” Казва Белтран.

Наталия е била информирана от активисти за правата на човека, че това е само част от много по-голяма система за хуманно отношение и че не е сама в борбата си за предотвратяване на това нейните момичета да отидат в приемно семейство.

Активистите обвиняват шведските власти, че разделят невинни семейства с цел парични облаги.

Често хора, които имат роднини или приятели в социалните служби, получават помощ от тези приятели и роднини да вземат приемни деца. Имаме случаи, при които социалните служби са плащали 10 000 Шведски крони, това са над 120 евро на ден за едно единствено дете. Това са 3.65 млн. Шведски Крони на година – над 30 000 евро за година, за да се грижиш за едно дете”, казва Руби Харолд-Класън, Президент на Скандинавския комитет за правата на човека.

Шведските социални служби казват, че не могат да коментират случая на Наталия в публичното пространство, поради тяхната политика на конфиденциалност.

Те крадат, не само крадат деца, но и пари, апартаменти, имоти, а децата са човешка стока за тях” – обвинява Наталия социалните служби.

Със слабо владеене на шведски език, адвокат нает от социалните служби и малко пари, на Наталия и е било казано, че шансовете да си върне момичетата са много малки и те вероятно вече са в шведско семейство.

Това е просто огромна машина и ти, като отделна личност, си много малък и слаб срещу цялата тази машина. Вие може и да получите своя адвокат, но Социалните служби имат толкова много – не само пари, но всички видове помощ, за да направят тези разследвания… Не може да се сравняват с начина, по който ти ще се защитиш като родител..” смята Джени Белтран.

Наталия би трябвало да бъде защитена от международните закони и конвенции, но „вратички” в шведската система позволяват случаи като този да минат незабелязано.

Швеция е консенсусна страна и хората не са склонни да говорят срещу консенсуса, те са много тихи по този начин. Консенсусът е, че държавата винаги е права” казва професорът по международно право Яков Сундберг.

Той е персона нон грата в Швеция заради прямите си възгледи за системата.

Сундберг казва, че социалните служби могат да вземат деца от семействата им използвайки своите собствени критерии, като работят заедно с лекари, психолози и адвокати – всички те са въвлечени в един голям бизнес.

Да кажем, че имаш шест приемни деца, е, ти можеш да направиш състояние от това..” обяснява Сундберг.

Всичко, което Наталия може да направи засега е да изчака съдебното заседание по нейния случай, което вече няколко пъти е отлагано.

Техният рожден ден наближава… Къде ще бъдат децата ми тогава?... Те вече пропуснаха Коледа..” казва майката на близначките.

И те ще пропуснат навършването на 13 тази седмица в къщи с тяхната майка, която Швеция е решила – поне засега, че няма да е тяхна майка…

13 коментара:

Анонимен каза...

Интересно: Какво е правила Наталия в Швеция? Защо не е проучила предварително на какво може да попадне? Те тези закони не са измислени , след като тя е отишла там, или заради нейните деца. В Швеция постоянно следят родителите чужденци как се държат с децата си, затова и те са по-уязвими.Познавам българка с близнаци момиче и момче, която ми е разказвала точно как постъпват и как уж ти помагат, а то било, за да ти вземат децата.

Зорница Александрови каза...

Хм, какво е правила? Ами сигурно като много други хора, търсила е по-добър живот.
Едва ли човек може да проучи всичко преди да отиде в една чужда държава. Пък и не можем да обвиним майката за това.

Гери Николова каза...

Историята на семейството преди да отидат в Швеция е много интересна. Потърсете я в гугъл, аз случайно попаднах нанея, докато се опитвах да разбера какво се случва към днешна дата с този случай. Всъщност - попаднах на статия от 2007г., в която се разказваше нелеката съдба на една разследваща журналистка, автор на сериозен филм за Чечня. Беше изненада да открия, че тази журналистка е същата Наталия. Проверявах няколко пъти - но всичко съвпадаше. Бащата на момичетата бил самият той чеченец, заедно с Наталия направили документалния филм, но след показването му - станали прицел на анти-чеченски настроения в Русия. Бащата изчезнал, мисля, че ги изоставя, но не беше съвсем ясно - после никога не се появява... А момичетата са обиждани и малтретирани в училище. След като се местят няколко пъти в Русия, през 2007 следва поредното нападение срещу Наталия, на улицата, като този път са пострадали и момичетата.Явно след това тя е потърсила спасение в някоя "по-европейска" държава, но само за да открие, че има и по-страшно от криминалните нападения и расизмът в Русия - а именно Шведските социални служби, които успяват ЗАКОННО да и вземат децата!

Димитър Даскалов каза...

Аналогично на случая с българското семейство във Франция... хмм всички леви се кичат с титлата демократи, но под "демос" разбират само себе си

Анонимен каза...

Сходен е случая с чернокожата английскиговоряща многодетна майка преди 10 години, тази която спи в палатка пред соц. служби по площадите и протестира с надписи на гърба "Върнете ми децата". Нейните деца бяха подкупени с луксозни екзотични пътувания до южни държави и скъпи мопеди и др. вещи. Страшното е, че върху тия деца най-вероятно се извършват принудителни невролептични лоботомийни експерименти. Тоест ако "диагнозата" се измисля на масата от социални служителки без медицинско образование, то симптомите на тази диагноза на следващ етап след отвличането биват гарантирани след изписване на съответен невролептик с тия странични ефекти.

Анонимен каза...

Днес на власт в Швеция за мудероотите. те са десни в различна степен. Но всъщност е без значение. Това е практика от Хитлер. Да не забравяме че Швеция насилствено е стерилизирала най-официално 63 000 жени до 1973 г. по учрежденията й.

Анонимен каза...

Госпожо Гери Николова,
поздравявам ви за откритието ви.
Точно така. Тук сме подложени на репресии именно заради етнос. Особено заради комбинацията "Етнос и интелект". Славяните-с вербални дарби сме провъзгласени за луди. Поне така записах соц. ми секретарка да твърди, че всички вербално надарени са луди.

Величко Канев каза...

Друг подобен случай само,че потърпевшите са български емигранти в Англия:http://vidrica.blog.bg/drugi/2012/04/08/vijte-kakvo-e-prejivialo-edno-nashe-semeistvo-v-angliia.936826

Анонимен каза...

Швеция: Хейкки Коскелайнен (писател, журналист, интернетен активист) - принуждаван да бъде подложен на ЕСТ (електро-шокова "терапия). Туумас Каллмр - интернетен активист, интересуващ се в убийството на Улоф Палме стигнал до извода, че Палме е убит от шведски полицай, тъй като Туумас е присъствал на заплахата и плана на полицая - днес Туумас не може да свири повече на китара, пръстите ну са огънати на вътре от принудителния "Анафраниил", тялото му безконтролируемо се тресе след 1,5 год принудително затваряне в Психиатрично Затворено Отделение номер 57 в гр. Веннерсшборй, Швеция. Туумас се е променил не е весел и не бъбри. Той не говори вече. Г-жа Томова-Каллмир, интернеетен активист и политически активист - затваряна принудително 50 ни в Затворено отделение заради укриването на 12 лабораторни проби след лабораторна идентификация на тениии и разни видове червеи изходени от нея и от трите й деца в Швеция, след като семейството заболява от "хелминтозна инфекция". Тя бива умишлено укрита от докторите Лундберй и Щайнум и от соц. секретарка г-жа Рандрюп. на 27 юли 2007г. дори бащата на децата Бьорн Петер Томов-Каллмир помага като изхвърля ведно с д-р Йева Юанссон 15-сантиметровия хелминт изходен от повръщашата по това време втори месец, в диария и обезводнена дъщеря, отказвайки да я откара до Бърза помощ. Всичко в името на дигнозофалшификацията, понеже още през 2006 г. когато г-жа соц. секретарка Рандрюп е била на посещение у дома на г-жа Томова-Каллмир, тя я заплашва да престане да възразява на социалните им проучвания, където г-жа Томова-Каллмир в ужас открива че цялата й история и биография, както на нея, така и на децата й е буквално обърната "нагоре с краката" и изкривена, но през 1 година по-късно соц. служба просто намира повод в умиращото обезводнено положение на семейството за да прокара менталните си диагнозофалшификации, докато мотивите на съпруга са да се отърве от съпругата, за да се ожени за млади чернокожи азитки, които той вече кани няколко. И така г-жа Томова-Каллмир прекарва истински ад притеснявайки се най-вече за оцеляването на трите й деца, на които както Бърза помощ, така и местната здравна поликлиника "Долаберй, така и единствената инфекциозна клиника и Детска клиника в града отказват струващия 10 крони 1 литър "Рингер" на системи интравенозно за да ободри умиращите й деца. Отказват им лечение цели три месеца въпреки че гжа Томова-Каллмир пише по 3 факса на ден и моли живота на децата й да бъде спасен. В крайна сметка съпругът й подкупва българските полиция, соц. служби и съд и взима децата, докато тия служби укриват документаццията за домашно насилие от негова страна, получена от Швеция както и мед. документи за психично здраве които г-жа Томова-Каллмир им предлага (документацията не важи с още по-голяма сила пред тия служби в България). Това са само три примери за политически агажирани хора, които лично или чрез децата им са диагнозофалшифицирани и наказвани с помощта на невролептичната лоботомия (дрогите по принуда). Та въпросът е дали тези деца днес са живи, дали мозъка им е увреден от електрошокови удари от 400 волта в главата или принудителние хапчета дроги.

Анонимен каза...

Well i do not like this silence around them at all. It was because of the discovering and the personal investigation from the joung Bulgarian blogger here that we know that this was an action of politically reasons, as well the case of Heikki Koskelainen, Thomas Kallmyr, Mariyka Tomova-Kalllmyr were all of them. SS uses the children to hurt the parents for their thinking activity

Анонимен каза...

Страшно е, когато деца бива използвани като инструмент за политически репресии. Det är hemskt när barn används som instrument för politiska represalier.

Анонимен каза...

В моя случай
1.първото соц. разследване беше соц. служба нямат видимост в апаратмента мми на партера, защитиха расистка-обидителка на децата а нападнаха майката на пострадалите деца
2.второ разследване кавга между мъж и жена преписаха на "деца са пострадали", макар че децата бяха блажени спали в др. стая и неприсътвали
3. първо през 2007 г. ни укриха 13 червея - трима лекари-приятели на соц. секретарка, и укриха три месечна наша тройна инфекция (рота-вирусна, хелминти и тении и херпес-ангина" с 10 воднисти диарии, три месеца на Лоперамид без твърда храна, повръщане и ми я приписаха на "Фобия от червеи, болно въображение", соц, секр. г-жа Катариина Рандрюп поиска да изпрати персонал чак в България по болниците да унищожава документите на д-р Събчева където хелминти и хелминтоза бяха изписани за нас с дъщеря ми
4. откраднали непострадалите ни три деца, защото баща им бил в Япония на гости.
5. Не спазват българско Решение на бълг. съд и ме третират като престъпник и роб, без чов права, не спазват режима за свиждане на бълг. съд
6. психосват от ян 2012 г. дъщеря ми Мимми, внушавайки й "че не се чувства добре"
С уважение Томова-Каллмир, сега Томова
майка на психосваната дъщеря Мимми Розита и Румен
за подробностите група във ФБ
Sweden, free Mimmi, Rozita and Romen Kallmyr
и на блог.бг
swedishsocialterrorism.blog.bg

Анонимен каза...ЧУДНО, ЗАЩО НЕ ОТНЕМАТ ЦИГАНЧЕТА А ПРЕДПОЧИТАТ РУСИЧКИ?