12 юли 2009

КАКВО НИ ЗАВЕЩА КАБИНЕТЪТ НА СТАНИШЕВ- РАВНОСМЕТКА

/от razkritia.com /
Почти 7 млрд. лева дупка в бюджета ни завеща кабинетът на Станишев. С 20% раздути разходи и намаляващи приходи трябва да се справи бъдещото правителство. За първи път от 1996, българският бюджет е пред колапс. Дефицитът ни отдалечава още повече от Еврозоната и въвеждането на Еврото. Основни „пробойни“ в бюджетът на 2009 са свързани със събираемостта на данъци и фактът, че в хазната влизат все по-малко приходи от ДДС. От друга страна стоят пенсиите, които носят дефицит от близо 500 млн. лева. Според икономистите кабинетът на Станишев е „ развързал кесията“ , сякаш икономиката ни е в подем, а не в криза. Близо с 20% са се увеличили разходите от 2008г. Но най-голям беше куриозът през октомври, когато депутатите решиха, „ като за последно“, да изхарчат бюджетния излишък в размер от 4млрд. лева.
Разбира се, трябва да се припомни и заслугата на правителството в спирането на еврофондовете.
Очевидно ГЕРБ остават с доста задачи по отношение на бюджета, „завещани“ от кабинета „Станишев“.

2 коментара:

Ангел Йорданов каза...

А какво ще ни завещае партияга на мутрите ГЕРБ? Смяната на първия ешалон на БКП, в управлението на страната, с втория ешалон на БКП не е проява на обществена зрялост. България продължава да боледува тежко от живковизъм и неокомунизъм!

Гери Николова каза...

За огромно съжаление, фактите са точно такива :( Все пак има мааалко възможност за поемане на въздух и ни остава единствено надеждата, че ако не се откажем, а използваме всяка възможност да образоваме обществото и да помогнем на ГРАЖДАНСКОТО такова да се появи НАИСТИНА, то след време може в БГ да има и реална промяна... Казано по-просто, както гласи старата поговорка- не е луд тоя дето яде БГ-баницата, а тоя дето му я е дал, трябва да се занимаем сериозно с лечение на парализата на умовете на избирателите и бъдещите такива, и да се молим усилията ни да дадат резултат и ЗДРАВИЯ РАЗУМ да намери почва у нас, та в някое следващо поколение да се случи и реалната промяна... За съжаление в много поколения е извършено последователното смачкване и парализиране на българина, нереалистично е да смятаме, че можем да видим "оздравяването" да се случи само за няколко години... или даже за едно- две поколения...Но ако не запретнем ръкави днес, то шансът за "оздравяване" се отдалечава още по-напред във времето.. А ако отложим още малко, може "заболяването" да се окаже с фатален край и след едно- две поколения вече България да е само част от черната статистика на фалиралите и изчезнали държави, асимилирана и погълната благодарение на собственото и нехайство, невежество и МЪРЗЕЛ!!