14 януари 2010

АЗ НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, НИКОГА НЯМА ДА БЪДА и НЕ ИСКАМ МВР ДА МЕ СЛЕДИ!!!


Както каза Васко Кръпката - на площада и 250 души да бяхме, факт е,че в интернет сме много повече от 2000, така че добре трябва да помисли правителството на Б(иг) Б(радър) преди да приема закони директно нарушаващи правото на гражданите на България на лична кореспонденция и конфиденциалност.


Предложението на организаторите на протеста беше директно да се оттеглят внесените предложения за изменение на ЗЕС, който и в досегашния си вид отговаря на изискванията на Европейската директива и дава достатъчно достъп на МВР до необходими за разследване данни, но БЕЗ да нарушава правата на гражданите.


ПП СДС е единствената парламентарно представена политическа сила, която освен, че подкрепи протеста, е изготвила и предложение за промени в приетия на първо четене законопроект за изменение на ЗЕС, което днес беше внесено за разглеждане в Парламента.


Позицията на СДС срещу подслушването в интернет остава непроменена и е придружена с последователни политически действия през последните години, през които не веднъж този проблем излиза на дневен ред.


Напомням, че миналата година същия този закон беше предложен от Тройната коалиция (БСП, НДСВ, ДПС) и почти беше приет. Беше спрян единствено заради гражданските действия и шума, който се вдигна, както и чрез подкрепата на тези действия от СДС в Парламента.


Тази година представителите на миналогодишните управляващи се обявиха също срещу предлаганите поправки в ЗЕС в пълно противоречие на собствените си доскорошни позиции.


Очакваме развитието - дали ББ ще приеме предложението на протестиращите и ще оттеглят предложенията си за промени в ЗЕС, дали ще се съгласят с промените, предлагани от СДС, или пак ще си намерят "основателни причини", за да си прокарат идеите за сметка на гарантираните в Конституцията права на гражданите на РБ?


Развитието на събитията е непредсказуемо, точно както и заеманите позиции на г-н Премиера, които се изменят до диаметрална противоположност само за една нощ... Което единствено показва липса на ясни принципи в управлението на ГЕРБ.


Ето защо този протест днес НЕ БЕШЕ НЕСЪСТОЯТЕЛЕН, г-н Борисов!


Понеже никой здравомислещ гражданин на България няма основание да ви вярва и да ви се доверява насляпо, че ЩЕ направите това или онова! Точно както днес кажете, че няма да има безконтролно и безотчетно милиционерско следене в интернет, точно така утре сутрин можете да се събудите с друга идея и да си приемете готвените промени в точно този им, ако не и по-лош, вид, точно както си ги приехте на първо четене!


КАК ДА ИМАМЕ ДОВЕРИЕ НА ПОЛИТИК и ПОЛИТИЦИ, КОИТО РЕАЛНО ТРЕТИРАТ ВСЕКИ ЕДИН ПОТРЕБИТЕЛ НА ИНТЕРНЕТ КАТО ПРЕСТЪПНИК - ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА .... ВИНОВНОСТТА - с всички средства....

Политици, които са готови в името на някаква странно схващана "сигурност" да лишат гражданите, с други думи - РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ, от свободата, гарантирана им от Конституцията и полагаща им се по право - поради факта, че са ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА!


АЗ ВИ НЯМАМ ДОВЕРИЕ, Г-Н БОРИСОВ!!!

И НЕ СЪМ ТЕРОРИСТ, ЗА ДА МЕ ТРЕТИРАТЕ КАТО ТАКЪВ!!!


2 коментара:

legrandelf каза...

Me neither! :)

Ангел Йорданов каза...

Криминалната мрежа, която стои зад ГЕРБ в годините на прехода се рови в живота на хората и използва събраната информация за извършване на престъпления и незаконно забогатяване. Това става по всевъзможни начини: чрез частни детективски агенции, фирми за маркетингови проучвания, чрез базата данни на държавни и общински институции, лични контакти и т.н. Целта на новото правителство е да озакони престъпленията на новите собственици на България и да ги представи, като някаква благородна доктрина, както и да им осигури необходимия комфорт във всички аспекти.Въпроса е - ние като нация ще им позволим ли да продължават да се гаврят с живота ни? ОСТАВКА!