13 февруари 2010

ПАК ПРОТЕСТ! ПАК ЗАРАДИ ПОДСЛУШВАНЕТО и СЛЕДЕНЕТО!


Наскоро ме попитаха - "Значи Вие обичате да протестирате?"

Искам много ясно да заявя, че НЕ, аз НЕ ОБИЧАМ да протестирам, но пък наистина мразя да ме правят на маймуна и да ме третират като малоумен идиот и то тези, дето би трябвало да се водят МОИ СЛУЖИТЕЛИ, същите, които би трябвало да защитават МОИТЕ интереси като гражданин и избирател в БГ! Същите, които получават сериозни заплати от моите и вашите данъци, за да правят това.


Е, тези същите правят всичко възможно да ограбят свободата ми, третирайки ме като "по презумция престъпник"! И това, че отнемат Конституционните ми права изобщо не ги притеснява! Оправдават диктаторските си методи на рестрикции и ограничения с някаква псевдо - сигурност, която УЖ ми осигурявали!

Сигурност, която все повече заприличва на "сигурността", която имат затворниците зад решетките...


И по този случай, като част от "България е наша", ви каня на ПОРЕДНИЯ протест:


В Сряда, 17 февруари, Парламентът ще гласува на второ четене промените в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), даващи достъп на МВР до трафичните данни на гражданите.


По традиция, както се вижда от нееднократните и повтарящи се опити за промени и допълнения на този закон, МВР се домогва до безконтролно и нерегламентирано проследяване на трафичните данни на гражданите.


Известният с лоша слава „интерфейс“ за проследяване на трафичните данни на гражданите, въпреки обещанията на премиера Борисов и министър Цветанов да бъде премахнат, в предложената за второ четене версия на промените в ЗЕС се заменя със „система от мониторинг център и други входно-изходни програмно-технически средства“.


Играейки си с думите, депутатите от ГЕРБ ще “поправят най-голямата грешка” на Бойко Борисов, за каквато той сам обяви в медиите това, че се е вслушал в общественото мнение. Така милиционерската, ретроградна и рестриктивна философия на предложенията за промени в закона ще бъде запазена.


При тези обстоятелства, макар и в последния възможен момент, рано сутрин, и в работен ден, неформалната организация на млади български граждани и блогъри „България е наша“ ви призовава на протест:


СРЯДА - 17 ФЕВРУАРИ

(извън “обозначената зона” от 20 метра отстояние от Народното Събрание)


ПЛОЩАД НАРОДНО СЪБРАНИЕ

09:00 до 11:00 ч.


„България е наша“ се противопоставя на обръщането на презумпцията за невинност, с което всеки български гражданин се превръща в потенциален престъпник, терорист или педофил. Ние сме против ограничаването и нарушаването на фундаментални човешки права, гарантирани от Конституцията на Република България, извинявайки това с несъществуващи изисквания на ЕС и Директива 24/2006.


Ние вярваме, в конституционните основи, че всички граждани представляват държавата, а гражданските права са фундамент на държавността. Следователно всяка форма на неоснователно, своеволно и ненужно нарушение на гражданските права подронва устоите на държавата и демократичните принципи на управление.


Ние определяме промените в ЗЕС като лоши и създаващи възможност за безнаказано извършване на престъпления и злоупотреби от страна на държавните институции и МВР. И ние се противопоставяме на това!


Ние от „България е наша“ призоваваме всички – граждани, депутати, полицаи, пожарникари, граждански организации, правозащитни организации, политически партии, определящи се като демократични, всички българи, ТЕБ, четящия тези редове, да се присъедините към нас.


Да не допуснем приемането на калпав, недемократичен и ретрограден закон, за да направим България по-добра за всички, защото:


БЪЛГАРИЯ Е НАША!

Няма коментари: