02 юли 2009

ДПС-арски ВЕСТНИК НАСАЖДА ВЕРСКА ОМРАЗА




Едва преди малко прегледах пресата и видях статия, публикувана във вeстник Монитор, днешния брой /02.07.09г./, която определено ме скандализира.


Става дума за статията на стр. 9 - за някаква баптиска църква, разпространявала брошурки- наречени от г-жа Ризова "зловещи".


Разбирам, че понякога им се налага да запълват "дупки" в тиражите си, но публикуването на такива неграмотни и злостни материали, абсолютно недопустими за една демократична държава членка на ЕС, говори единствено за това, че журналистът, в случая г-жа Ризова, не си е свършил домашното. 


Материалът явно е надраскан набързо, изказващ изключително субективно мнение, изградено не от реална информираност, а от слухове и кампании осъществявани до преди десетина години в България на основата на тоталитарното, атеистично наследство и напълно противоречащо на демократичните принципи и свободи.


Този материал не може да се класира за НОВИНА!


Ето конкретно какво ме подразни в статията:


Глупост №1. "Зловеща брошурка" - кое ли е според в. Монитор зловещото?

В крайна сметка, анимираната историйка отразява основната доктрина на ХРИСТИЯНСТВОТО ! 

Все едно Православно, Протестантско или Католическо! 

А ако не се лъжа времето на наложения от държавата атеизъм свърши преди двайсетина години. Не е ли така?


ВСЕКИ човек в България има гарантирано право от Конституцията на РБ и хартата на човешките права за това да изповядва религия, избрана от него/ чл.13, ал.1/,  а чл. 37 гласи: 

Чл. 37.
(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.

Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и
да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. - което включва разпространението на въпросните брошурки!!

Глупост № 2.  Ето друг цитат от статията: "..телефон на който отговаря брат Джонатан, който признава, че е американец, а не българин."


Е, това е вече ПРЕКАЛЕНО!!! 

Какво точно означава "ПРИЗНАВА, че е американец" ?!!! 

Това да не е престъпление? 


Или може би г-жа Ризова, а съответно и редактора дал съгласие за публикацията, все още живеят в своите представи някъде там в дивия комунизъм, когато Америка и Западен бяха мръсни думи, а главите на децата се пълнеха с историики как ВРАГОВЕТЕ от Запада прелитали със самолети и пускали играчки- бомби и писалки- бомби над училища и населени места, за да наранят пионерчетата и чавдарчетата...


Не се ли усещате, другари и другарки от в.Монитор, че освен че насаждате религиозна нетърпимост, оплювайки напълно законно вероизповедание, отгоре на всичко насаждате и етническа такава?!! 

Бих ви попитала- ЧИИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВАТЕ с такива публикации? 

Макар и това да е риторичен въпрос, с оглед на факта, че сте собственост на ДПС!!


Глупост № 3. "Вчера в общината не откриха справка с регистрацията на подобно вероизповедание на територията на град София."


Е, нямаше да ви отнеме много време и усилия, като сте тръгнали да правите "проверки" да установите, че:


1. По закона за вероизповеданията в България РЕГИСТРАЦИЯ не е  задължителна за което и да е вероизповедание, ОСВЕН, ако то няма намерение да действа като юридическо лице!


      Ето в този контекст още малко от Конституцията на РБ:

Чл. 43. 
(1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.
(2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.
(3) За събрания на закрито не се изисква разрешение.
Чл. 44. 
(1) Гражданите могат свободно да се сдружават.


2. Регистрацията в СГС или в общината е алтернативна, а не- кумулативна! Което в превод ще рече, че е ПО ИЗБОР на едно от двете места!

и

3. Въпросната църква Е РЕГИСТРИРАНА в съда под фирмено дело номер: 6767 на 10.02 2004 г. на адрес бул. Евлоги Георгиев 111, ет. 2 ап. 4

С председател на УС Оуенс Джонатън Пол.


В заключение искам само да ви задам въпроса, как така гейовете и лезбийките могат да кълчат голи бедри насред София и да ми натрапват СВОЕТО си криво разбиране за "свобода", и "правата" им да са защитавани от кой ли не, а хора, избрали да вярват в изконните християнски ценности, които официално са признати за ТРАДИЦИОННИ в БГ пак от Конституцията /!!/ да бъдат сочени обвинително с пръст, когато ги демонстрират по един много по-ненатраплив начин сред БЪЛГАРСКОТО общество?


Не мога да изкажа своето възмущение от наглостта и неграмотността, която в. Монитор са демонстрирали с публикуването на тази статия!


Не смятам, че тук са нарушени просто правата на един човек- въпросният Джонатан, или на конкретната църква в Овча купел! Тях не ги и познавам, нямам никакви лични впечатления и причини да ги защитавам и не ми е това идеята!

Но подобен тон и отношение, толерирани от обществото от страна на медиите и управниците на БГ са НЕДОПУСТИМИ!!!


1 коментар:

Joro Pentagram каза...

Това което си написала е точно така! Единственото лошо нещо в цялата работа е, че този насран вестник влезе във владение на ДПС с помощта на свинята-майка Ирена Кръстева, заедно с още няколко други плюс телевизиите ББТ и ТВ7. Така че, такива изродщини тепърва ще ги четем и виждаме, поне докато някой не вземе да ги вкарва в затворите всичките по домова книга или да ги поръча за изчистване на спец отрядите. Аз друго решение вече не виждам, до там сме се докарали...